Produkter
med
Svanemærket

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker. De gør det enkelt for dig at vælge de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser.

Målet med miljømærkerne er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer der opstår undervejs - til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

 

Svanemærket og EU-Blomsten står for:

Skrappe miljøkrav – i alle relevante faser af produktets livscyklus

Vi ser på helheden og den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Netop helhedsbetragtningen er styrken ved Svanemærket og EU-Blomsten. Hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering er med i vurderingen, når kravene til miljømærkede produkter bliver fastsat. Det er vigtigt for at kunne mindske det samlede aftryk på miljø og klima. Der stilles ikke kun miljøkrav, men også kvalitetskrav for at sikre effektive produkter og produkter med lang levetid. Det er vigtigt, for når et produkt holder længe, begrænser vi miljøbelastningen fra ny produktion og affaldshåndtering.

Skrappe krav til kemikalier – til gavn for miljøet og din sundhed

Vi stiller skrappe krav til kemikalier. Det er godt for din sundhed og for de mennesker, der fremstiller produkterne, men det betyder også alverden for vores miljø og vores fælles fremtid.

Stramning af krav – for at skabe bæredygtig udvikling

Vi strammer kravene for at skabe bæredygtig udvikling. Kravene til miljømærkede produkter og serviceydelser evalueres og skærpes regelmæssigt på baggrund af den nyeste viden og udviklingen i markedet. Når kravene revideres, skal alle miljømærkede varer og serviceydelser revurderes og dokumentere, at de lever op til de nye krav. Når du vælger miljømærkede varer og serviceydelser, er du derfor med til at drive produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Certificering og kontrol – så du kan være tryg

For at et produkt eller en serviceydelse må bære Svanemærket eller EU-Blomsten, er der en omfattende certificeringsproces. Her sikrer dokumentation og kontrol, at det lever op til de fastsatte krav. 

 

Du finder Svanen og Blomsten på mere end 18.500 forskellige produkter og serviceydelser – blandt andet vaskepulver, bagepapir, legetøj, møbler, byggematerialer, boliger, hoteller og bilvaskehaller. Kravene til et produkt afhænger af, hvilken produkttype der er tale om – dette sikrer relevante krav og maksimal miljøeffekt. Når du vælger et produkt med Svanemærket eller EU-Blomsten, er du med til at mindske miljøbelastningen – og uanset hvilket produkt du vælger, kan du være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori.

 

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Svanen er stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989, og Danmark tilsluttede sig i 1997. 
EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Blomsten blev etableret i 1992 af EU-Kommissionen, og Danmark har været med fra starten.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok