Først kom den svenske regering med 176 mio. kr. til indkøb af bøger i 2024. Nu foreslår parti i Norge, at der bliver afsat en ’kraftig bevilling’ til trykte lærebøger senest i 2025.
Det er ikke kun i Danmark, at der er store problemer med læsefærdighederne hos børn og unge.

Også i de andre nordiske lande er der problemer med læsefærdighederne. Derfor afsatte den svenske regering forleden 176 mio. SEK til indkøb af skøn- og faglitteratur til børnehaver og skoler. Nu stiller det norske parti KrF (Kristelig Folkeparti) forslag om en ”kraftig bevillingsforhøjelse til trykte lærebøger senest i statsbudgettet for 2025”.

KrF ønsker, at trykte bøger skal være det centrale læringsmiddel i de norske skoler, især for de yngste børn, mens digitale læremidler skal være et supplement.

I Danmark har tre borgmestre senest meldt ud, at der bliver nødt til at komme økonomisk hjælp, hvis skolerne skal kunne levere på børne- og undervisningsminister Matias Tesfayes anbefalinger om, at man kun skal bruge skærme i de danske skoler, når det er didaktisk og pædagogisk hensigtsmæssigt. Det kræver nemlig, at skolerne får flere bøger.

Også det norske forslag slår på, at der er mangel på trykte lærebøger i skolerne. KrF har tidligere forslået en storstilet satsning på trykte lærebøger på 500 mio. NOK i statsbudgettet. Nu forsøger man så endnu en gang ved at stille et forslag uden et konkret beløb.

GRAKOMs adm. direktør Carina Christensen mener, at også i Danmark bør der ske nationale tiltag, hvis udviklingen med elevernes utilstrækkelige læsefærdigheder for alvor skal vendes:

”Det er prisværdigt, at politikerne i vores nabolande går så konkret til værks og peger klart på behovet for flere midler til indkøb af bøger. De har nemlig ret i, at velmente og overordnede anbefalinger ikke løser ret meget i sig selv. De skal følges op af konkrete tiltag og planer – og ikke mindst midler. I GRAKOM er vi også stærkt optaget af at vende udviklingen med faldende læsefærdigheder hos vores børn og unge, og derfor arbejder vi i også på, at der bliver afsat økonomiske ressourcer til at indkøbe flere fysiske bøger i danske skoler”.

Skolerne har brug for penge til bøger, lyder meldingen fra flere borgmestre

Hvis undervisningsminister Mattias Tesfayes anbefalinger om, at skærmene skal fylde mindre i skolerne, virkelig skal rykkes, skal de understøttes af økonomisk hjælp til indkøb af skolebøger.
I kølvandet på undervisningsminister Mattias Tesfayes anbefalinger til skoleelevers brug af skærme, hvor han bl.a. anbefaler kun at bruge skærme, når det er didaktisk og pædagogisk hensigtsmæssigt, kommer tre borgmestre nu med et opråb om at, de har brug for flere penge til bøger, hvis de skal kunne leve op til anbefalingerne.

Det skriver DR.

Det er et stort problem på rigtig mange skoler, at der ikke længere er så mange bøger, så hvis man skal følge anbefalingerne, kræver det, at man skal indkøbe flere bøger, mener de tre borgmestre fra henholdsvis Greve, Dragør og Frederiksberg.

”Hvis transformationen skal gå hurtigt, så har vi brug for at købe nogle flere bøger og måske også få opbygget noget mere kompetence. Der må regeringen meget gerne spæde til, hvis udviklingen skal gå hurtigt, ellers kommer det til at tage længere tid, fordi kommunernes budgetter er pressede,” siger borgmester i Frederiksberg Kommune Michael Vindfeldt.

I Sverige har regeringen netop afsat 176 mio. SEK til indkøb af skøn- og faglitteratur i landets børnehaver og skoler, og der vil komme flere penge næste år til de større årgange.

GRAKOMs adm. direktør Carina Christensen har i tråd med de tre borgmestre tidligere udtalt, at undervisningsministerens anbefalinger skal understøttes af konkret handling:

”Jeg er helt enig med borgmestrene i, at hvis der for alvor skal ske en reduktion af elevernes skærmbrug i skolerne, så skal der flere bøger ind i undervisningen. De bøger kommer på ingen måde af sig selv – og det koster. Derfor må der også afsættes midler til flere bogindkøb – præcis som man nu gør det i fx Sverige med en national investering. Skolerne er jo i forvejen pressede økonomisk, så de kan ikke løfte opgaven selv”.

Carina Christensen ser det som en fælles opgaver mellem stat, kommuner og de enkelte skoler:

”Som i Sverige skal man - samtidig med at man tilvejebringer midler til en statslig investering - stille krav om, at man også lokalt investerer et tilsvarende beløb el.lign, hvis man skal have del i midlerne. Det er et fælles ansvar at løfte denne generation af skoleelever og vende den alvorlige udvikling med faldende læsefærdigheder”.

Til DR svarer Mattias Tesfaye, at der er forhandlinger i gang om flere penge til folkeskolerne, men han giver også udtryk for, at man kan spare på indkøb af digitale læremidler og bruge pengene på bøger.

Breaking News!

Vi kan løfte sløret for en af de nye aftaler, som er blevet forhandlet på plads
i disse Corona tider.


Det er med stor glæde og stolthed, at vi nu er i fuld gang med at designe webshop til Natteravnene Danmark så alle deres frivillige snart kan bestille tryksager, tøj og meget mere ved os.

Tak til Jakob Møller Bové for et sublimt forhandlings forløb.😊

#Mercoprint #natteravnene  #webshop #Coronahåndtryk

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Meddelelse

til alle vores kunder, samarbejdspartner og venner af huset ❗️

Alle i Danmark og omverden går nu en svær tid igennem, og vi skal alle tilpasse os og være ekstra opmærksomme på hvor og hvordan vi agerer 📰🌍

Det er os i Mercoprint A/S magtpålæggende at udvise den til enhver tid krævet af regerings krav. Vi er på job, og alle medarbejdere er klar hvis det kræves at arbejde hjemmefra 🏠👥

Vi kan håndtere alle ordrer såvel i dagligdagen, som på nettet fra vores lager-logistik center, og verden skal gå videre – det skylder vi alle sammen.

Alle møder kan afholdes på skype, facetime eller via telefon og email 💻📞📧

Vi er her – så pas på og tag ansvar 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Blå💙, men grøn💚!

Blå Kors Genbrug, Fredericia samarbejder med Mercoprint A/S om at blive endnu grønnere!

Leder af Blå Kors Genbrug Anders Christensen drøfter nye muligheder omkring miljøvenlige bæreposer med Mercoprints Kåre og Søren 🛍♻️

🗣 Dette siger Anders Christensen om mulighederne: ”Blå Kors genbrug er bevidst om bæredygtighed og verdensmål, derfor ønsker vi en miljøvenlig løsning for poser. Vi gik fra plast til genbrugsplast og nu på vej til at tilbyde vores kunder indkøbsnet af genbrugsbomuld der ikke er bleget - i samarbejde med Mercoprints nye tiltag”.

Mercoprint... Mere end bare tryksager 🏆
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Til glæde for de børn
der er født med hjertefejl. ❤️

Vores fantastiske samarbejde med Hjerteforeningen har endnu engang givet vores arbejde mere værdi i hverdagen.
Vi har trykt bøger med blæksprutte og hvalen, som efterfølgende er blevet til disse flotte og sjove bamser.
Alt hvad vi ønsker er at skabe glæde på de danske hjerteafdelinger for de børn som får en unfair start på livet.
Mercocare... en del af Mercoprint! 💚💚💚
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Success med bæredygtige varer

Mercocare under Mercoprint A/S leverer bæredygtige varer ♻️

Peter Backhausen leverer bl.a. Sprout blyanter og bambusstrømper til Essity/Tork, som er en hygiejne- og sundhedsvirksomhed 🤝😃

Tænker du over, hvilke signaler du og din virksomhed sender til omverden? 🌎

Mercoprint kan sammen med dig finde bæredygtige produkter til din virksomhed.

⭐️ Fælles tager vi del i ansvaret ⭐️

 

Mercoprint... Mere end bare tryksager 🏆

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Velkommen til 2020

Et spændende årti har vi nu taget fat på: Rottens år, skudår – Og der er meget mere i vente i det nye år.

Vi i mercoprint sluttede 2019 af med et kæmpe brag: En meget stor vækst indenfor salg af firmajulegaver. Over 15.000 gaver blev leveret af os til medarbejdere i mange forskellige virksomheder - helt utroligt. Stor tak til alle vores samarbejdspartnere for et forrygende år og en flot afslutning.

Vi ser frem til et godt og spændende år med masser af nye udfordringer – Vi er i den grad kampklare.

Hvad bringer året så os alle mon?

Et år i sportens verden: EM i herre håndbold, EM i herre fodbold samt OL bare for at nævne nogle af de store begivenheder, som vi kommer til at opleve i årets løb.

Et år med fokus på de 17 verdensmål -miljø – bæredygtighed – Vi tror i MP regi, at det er som med internettet, det er kommet for at blive, der er ingen vej tilbage. Så lad os hjælpe hinanden. Lad os tage ansvar, tage de nemme ting først, det koster som regel næsten ingenting – eller meget lidt. Følg med på mercocare – Vi tager nemlig ansvar. Hjælp os med at forbedre og udvikle denne hjemmeside, så vil vi løbende kan informere alle vores samarbejdspartnere.

Stil gerne krav til os – det er med til at udvikle os.

Vi ser frem til et forrygende spændende tyvetyve.

 

Mange hilsner

Ole 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Indholdsrigt møde med Gigtforeningen

Så er vi sammen med Gigtforeningen og viser deres nye profiltøj frem.

Her fik vi mulighed for at fremvise beklædning af mange forskellige arter og en tilhørende webshop, som skal være nem og overskuelig at benytte. 

for netop dem, der skal bruge det, nemlig de frivillige. 

Sikken en velkomst og gode input vi fik os.

Ole Haupt og John Riisgaard siger tak for velkomsten!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Samarbejde med Børns Vilkår

Vi er meget stolte af vores nye samarbejde med Børns Vilkår. Noget som John Riisgaard har arbejdet målrettet på i rigtig lang tid. Med John's kompentencer og vores unikke løsninger, får vi nu lov til at gøre en forskel sammen med Børns Vilkår.

Vi er allerede trukket i arbejdstøjet og ser frem til et rigtig godt samarbejde. 
Tak til Ryan Hansen for et super godt flow.

Følg os på Facebook og Linkedinhvor vi poster flere spændende nyheder!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Samarbejde med Hjerteforeningen

Vi er stolte, ydmyg og glade for at have skrevet kontrakt med Hjerteforeningen omkring Webportal, Lager- & Logitisk.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Støt børnene i Kolkata og få samtidig styr på firmajulegaverne

I samarbejde med Gadens Børn NGO, har vi sammensat en spændende shop, som virksomheder kan benytte til at finde årets gaver til Jul, Reception og Jubilæum mm. 

Vi glæder os til fremtiden, og ikke mindst hjælpe Gadebørnene i Kolkata.

Læs om nyheden på Gadens Børns Linkedinside

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok